Schab faszerowany w sosie śliwkowymTekst i foto: Uncle Ben's Data publikacji:
Przepis na smaczne danie na codzienny obiad wymyślony przez członka naszego Klubu.
Porcje: Koszt: zł Trudność: Czas: min. Kaloryczność:
Składniki:schab bez kościśliwki suszonemorele suszone1 jabłkosól, pieprz,papryka słodka i pikantnaolej do smażeniasos Uncle Ben's Pikantna Śliwka z BordeauxJak przyrządzić?Suszone śliwki, morele i jabłko pokroić w kostkę. Schab naciąć w kieszeń. Włożyć w kieszeń pokrojone owoce. Mięso natrzeć solą, pieprzem i papryką. Opiec mięso na oleju na złoty kolor.Następnie dodać trochę wody i piec do miękkości ok godziny. Gdy mięso będzie miękkie pokroić na plastry. Przygotować sos Uncle Ben's i zmieszać z sosem z pieczenia mięsa.Jak podawać?Podawać z ryżem udekorowane kawałkami owoców.
ala61-61