RYBKA W CEBULI by Alems.doc

(24 KB) Pobierz
RYBKA W CEBULI by Alems

RYBKA W CEBULI by Alems

 

skladniki:
- filety z soli, fladry, morszczuka lub kazdej innej rybki
- 4 cebule
- koncentrat pomidorowy
-ziele angielskie, lisc laurowy, sol, pieprz


Filety usmazyc na odrobinie oliwy. Cebule pokroic w krazki, podsmazyc na oliwie ale nie za mocno (czyli zeszklic chyba), dodac kapke wody, posolic i poddusic do miekkosci. W rondelku osobno zrobic sos z wody, przecieru, ziela angielskiego, listka laurowego, pieprz i sol do smaku. Sos powinien miec konsystencje powiedzmy kefiru.
W naczyniu (typu salaterka) ukladac warstwami cebule i filety polewajac kazda warstwe sosem pomidorowym i wstawic do lodowki. Najlepsza jest na drugi dzien kiedy "sie przegryzie" ale na cieplo tez ja mozna skonsumowac.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin