Brokuły z boczniakami250 g boczniaka 300 g brkułów w różyczki (mrożone lub sparzone i potrzymane krótko na parze) 2 średnie cebule pół główki czosnku olej do smażenia sól czosnkowa świeża natka pietruszki (pół pęczka) boczniaki opłukać, osuszyć na scieraczce, pokroić w niezbyt cienkie paski, oprószyć solą czosnkową wrzucić do garnka z trzema łyzkami tłuszczu i trzema ząbkami czosnku pokrojonymi w talarki po paru minutach dodać rozmrożone brokuły (lub te z pary). Cebule obrać i pokroić w krążki. na drugiej patelni podsmażyć cebulę również z czosnkiem w talarki. po lekkim obsmażeniu dołożyć do brokułów z bocznikami i chwilę poddusić Natkę pieruskzki opłukać, osuszyć drobno posiekać. zestawić z ognia dodać posiekana pietruszkę, wymieszać wszystko razem i smacznego
podstawie dwóch dań z portalu http://puszkkka.spinacz.pl
pryzmaty