Brokuły z boczniakami.doc

(21 KB) Pobierz



 



Brokuły z boczniakami
250 g boczniaka
300 g brkułów w różyczki (mrożone lub sparzone i potrzymane krótko na parze)
2 średnie cebule
pół główki czosnku
olej do smażenia
sól czosnkowa
świeża natka pietruszki (pół pęczka)

boczniaki opłukać, osuszyć na scieraczce, pokroić w niezbyt cienkie paski, oprószyć solą czosnkową wrzucić do garnka z trzema łyzkami tłuszczu i trzema ząbkami czosnku pokrojonymi w talarki po paru minutach dodać rozmrożone brokuły (lub te z pary). Cebule obrać i pokroić w krążki. na drugiej patelni podsmażyć cebulę również z czosnkiem w talarki. po lekkim obsmażeniu dołożyć do brokułów z bocznikami i chwilę poddusić Natkę pieruskzki opłukać, osuszyć drobno posiekać. zestawić z ognia dodać posiekana pietruszkę, wymieszać wszystko razem i smacznego

podstawie dwóch dań z portalu http://puszkkka.spinacz.pl

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin