Placek cytrynowy.pdf

(71 KB) Pobierz
37870037 UNPDF
Placek cytrynowy
Składniki
Po 25 dag margaryny i cukru, 4-5 jaj, po 18 dag mąki pszennej
i ziemniaczanej, skórka starta z 2-3 cytryn, sok z jednej cytryny
Sposób przyrządzania
Składniki ciasta po kolei wkładać do miksera i ucierać na
jednolitą masę lub najpierw utrzeć w misce cukier z jajami, potem
dodać margarynę, skórkę, dosypać obie mąki i wlać sok
z cytryny. Można też dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, ale
jeśli ciasto będzie dobrze utarte lub zmiksowane - nie jest to potrzebne. Wysmarować
prodiż lub formę margaryną, obsypać tartą bułką, włożyć ciasto i piec około 40 min.
 
37870037.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin