Ciasto z porzeczkową pianą.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
37869999 UNPDF
Ciasto z porzeczkową pianką
Składniki
Ciasto: 25 dag mąki, 10 dag masła, pół szklanki cukru, 2 jaja, tłuszcz do posmarowania
formy.
Nadzienie: 30 dag czarnych porzeczek, 6 białek, 20 dag cukru pudru, pół słoika dżemu
porzeczkowego
Sposób przyrządzania
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć na godzinę do lodówki, a następnie
rozwałkować, rozłożyć na wysmarowanej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika na
25 min. Porzeczki umyć, oczyścić i osączyć. Garść zostawić do dekoracji, a pozostałe
wymieszać z 2 łyżkami cukru. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i delikatnie
wymieszać z porzeczkami. Podpieczony spód posmarować dżemem, wyłożyć na niego
masę porzeczkową i piec jeszcze 15-20 min. Po wyjęciu przybrać owocami i posypać
cukrem pudrem.
Plik z chomika:
marzena101177
Inne pliki z tego folderu:
Tarta z rodzynkami.pdf
(55 KB)
Placek ze śliwkami i zalewą migdałową.pdf
(59 KB)
Placek ze śliwkami i orzechami.pdf
(59 KB)
Placek z truskawkami.pdf
(55 KB)
Placek z rabarbarem i kruszonką.pdf
(60 KB)
Inne foldery tego chomika:
≈ Desery ≈
≈ Makarony ≈
≈ Pizza ≈
≈ Sałatki ≈
≈ Surówki ≈
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin