Warzywa na parze z masłem koperkowo.doc

(19 KB) Pobierz
Warzywa na parze z masłem koperkowo-pietruszkowym i masłem kminkowym

Warzywa na parze z masłem koperkowo-pietruszkowym i masłem kminkowym

 

Składniki

2 ziemniaki

2 marchewki

3 różyczki kalafiora

3 różyczki brokułu

 

Masło koperkowo-pietruszkowe

1/3 kostki masła

4 łyżki oliwy z oliwek

1/2 pęczka pietruszki

1/2 pęczka koperku

szczypta soli

 

Miksujemy ze sobą wszystkie składniki.

 

Masło kminkowe

1/3 kostki masła

4 łyżki oleju lnianego

1 łyżeczka mielonego kminku

1/4 łyżeczki curry

szczypta soli

 

Miksujemy ze sobą wszystkie składniki.

 

Przepis do warzyw na parze

Do garnka wkładamy sitko do gotowania na parze, nalewamy ok. 1 cm wody i wrzucamy umytą marchewkę i ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone na kawałki, a także różyczki kalafiora i brokułu. Gotujemy ok. 15 minut pod przykryciem. Podajemy z masłem smakowym.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin