Grzyby zapiekane.doc

(19 KB) Pobierz
Grzyby zapiekane

Grzyby zapiekane
80 dag grzybów,
3 dag tłuszczu,
5 dag cebuli,
sól,
pieprz,
1/8 l śmietany,
4-6 dag sera tylżyckiego,
2 dag masła,
2 dag tartej bułki.

Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze
pozostawić w całości. Dusić do miękkości z tłuszczem,
obraną, pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody. Sos
odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać,
ułożyć w kokilkach lub na półmisku do zapiekania, zalać
śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą
zrumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do
piekarnika i zapiec.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin