Kwasnica wiejska.pdf

(29 KB) Pobierz
4243989 UNPDF
Kwaśnica wiejska
Składniki
40 dag kapusty kwaszonej, 25 dag wędzonych żeberek lub boczku z kością, 3-4
ziemniaki, 2 cebule, łyżka oleju, 2 łyżki mąki, przyprawa do zup, kminek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Żeberka umyć, zalać sześcioma szklankami wody, posolić i ugotować. Miękkie żeberka
wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Kapustę pokroić, zalać częścią
wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać
mąkę, zrumienić, połączyć z ziemniakami, kapustą i mięsem, chwilę pogotować,
doprawić do smaku. 100 g - 55 kcal.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin