Przekładaniec z masą krówkową.docx

(53 KB) Pobierz

Przekładaniec z masą krówkową

 

Składniki:

 

    * biszkopt ciemny 1 szt.

    * biszkopt jasny 1 szt.

    * masa krówkowa 1 puszka

    * margaryna 1 łyżka

    * Bita śmietana:

    * śmietana 30% 0,5 litra

    * cukier 1 łyżka

    * żelatyna 2-3 łyżeczki

    * pepitki 3-4 paczki

 

Opis przygotowania:

 

Na spód kładziemy biszkopt ciemny. Masę krówkową rozgrzać ok. pół godziny w garnku z wodą (puszka zamknięta). Przekładamy do naczynia i miksujemy z miękką margaryną( zostawić trochę do posmarowania wierzchu). Wykładamy na ciemny biszkopt, przykrywamy jasnym biszkoptem. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w odrobinie wody, podgrzać, przestudzić i wlać do bitej śmietany. Bitą śmietanę wyłożyć na jasny biszkopt, przykryć pepitkami, posmarować pozostawioną masą, delikatnie posypujemy rozkruszonymi pepitkami.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin