Kwaśnica po żywiecku(1).pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4243969 UNPDF
Kwaśnica po żywiecku
Składniki
75 dag kapusty kwaszonej, 80 dag schabu z kością, 25 dag
włoszczyzny, 2 cebule, 1 dag suszonych grzybów, ząbek
czosnku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Schab, obraną włoszczyznę oraz grzyby zalać 6 szklankami wody i gotować na małym
ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka i oddzielić od kości.
Kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę udusić osobno w niewielkiej ilości wody. Ugotowane
grzyby pokroić w paski. Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki włożyć do
odcedzonego wywaru, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami. 100 g - 20 kcal.
Plik z chomika:
ZULUS555
Inne pliki z tego folderu:
Zupa fasolowa.pdf
(53 KB)
Zupa kalafiorowa..pdf
(51 KB)
Zupa jarzynowa.pdf
(29 KB)
Zupa gulaszowa.pdf
(34 KB)
Grochówka na boczku.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
▣ Rączka gotuje
◙ KSIĄŻKI KUCHARSKIE
● Niecodzienne rarytasy
● Niecodzienne rarytasy(1)
● Niecodzienne rarytasy(2)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin