Zupa cygańska.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
4244001 UNPDF
Zupa cygańska
Składniki Przepis
litr wywaru z kostki
duża papryka albo 2 mniejsze
kilka ziemniaków
mała puszka kukurydzy
20-25 dag wędzonej szynki (np.
ogonówki)
pół szklanki śmietany 12%
spora cebulka
2 łyzki koncentratu
pomidorowego
olej, łyżka mąka (może być
troche więcej)
majeranek
sól, pieprz
Cebulę, paprykę podsmażyć na oleju, skropić
wywarem i poddusić. W garnku w wywarze
podgotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy
będą prawie miękkie dodać cebulkę, paprykę,
kukurydzę i pokrojoną w króciutkie paseczki szynkę,
a także koncentrat pomidorowy. Zupę zagęścić
śmietana wymieszaną z mąką, uważając, żeby nie
zrobiły się grudki. Najlepiej robić to jak zupa troszkę
przestygnie, wtedy mamy pewność, że śmietana się
nie zwarzy. Na koniec sypiemy pół łyzeczki
majeranku, doprawiamy do smaku przyprawami,
ostra papryką i podajemy bardzo gorącą.
Plik z chomika:
ZULUS555
Inne pliki z tego folderu:
Zupa fasolowa.pdf
(53 KB)
Zupa kalafiorowa..pdf
(51 KB)
Zupa jarzynowa.pdf
(29 KB)
Zupa gulaszowa.pdf
(34 KB)
Grochówka na boczku.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
▣ Rączka gotuje
◙ KSIĄŻKI KUCHARSKIE
● Niecodzienne rarytasy
● Niecodzienne rarytasy(1)
● Niecodzienne rarytasy(2)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin