CHATKA BABY JAGI
Składniki:- 1/2 kg tłustego sera- 1 kostka margaryny- 1 szkl. cukru pudru (może być zwykły)- 1 łyżka kakao- 36 sztuk herbatników- aromat waniliowyMargarynę utrzeć z cukrem i po trochu dodawać zmielony ser. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao , a do drugiej aromat waniliowy. Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. Posmarować kremem kakaowym (zostawiając ok. 2-3 łyżki), na to położyć drugą warstwę herbatników , a następnie krem waniliowy. Na środek położyć pasek z masy kakaowej , całość złożyć w "trójkąt" i wstawić do lodówki. Polewa:- 1/4 kostki margaryny- 1/2 szkl. cukru- 3 łyżki mleka w proszku- 1 czubata łyżka kakao- 2-3 łyżki wodyMargarynę , cukier , kakao i wodę zagotować. Odstawić z ognia i dodać mleko w proszku , dobrze wymieszać. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto.
Rudowlosa12