Wyborowa Polish Garden
Składniki :• 40 ml wódki Wyborowa Klapsa Pear• 80 ml soku wiśniowego• 40 ml soku jabłkowego• dekoracja: dwie wisienki, listek mięty
Umieścić wszystkie składniki wraz z lodem w shakerze. Wymieszać, a następnie przelać do szkła.
Wyborowy Lodołamacz
Składniki :• 40 - 50 ml wódki Wyborowa• 2 ćwiartki cytryny• 10 ml syropu cukrowego
Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu. Ćwiartką cytryny przetrzeć krawędź szklanki, resztę cytryny wycisnąć i wrzucić do szklanki. Dolać syrop cukrowy, wódkę Wyborowa i zamieszać.
Wyborowa Polish Bloody Mary
Składniki :• 40 ml wódki Wyborowa Świeża Lemon• 120 ml soku pomidorowego• szczypta soli i czarnego pieprzu• worcester sos i tabasco do smaku• świeży koperek• dekoracja: plaster cytryny, koperek
Do shakera wlać wódkę Wyborowa Świeża Lemon, dodać przyprawy, koperek i sok pomidorowy. Wymieszać i przelać bezpośrednio do szklanki z kilkoma kostkami lodu. Dekorować koperkiem i plastrem cytryny.
Wyborowa Daisy
Składniki :• 40 ml wódki Wyborowa• 5 ml syropu grenadine• 20 ml soku ze świeżej cytryny• 5 ml syropu cukrowego• dekoracja: plasterek cytryny, czerwona porzeczka
Do shakera wlać wódkę Wyborowa, syrop cukrowy oraz sok z cytryny, a następnie wymieszać. Szklankę do połowy wypełnić kruszonym lodem, a potem przelać do niej zawartość shakera. Wlać grenadine. Dekorować gronem porzeczek oraz plasterkiem cytryny.
Wyborowa Polish Mojito
Składniki :• 50 ml wódki Wyborowa Rajska Apple• 25 ml soku ze świeżej limonki• 12 listków mięty• 10 ml syropu cukrowego• dekoracja: liście mięty
Wrzucić liście mięty do szklanki. Do połowy wypełnić ją kruszonym lodem. Dodać sok z limonki, syrop cukrowy oraz wódkę jabłkową. Wszystko wymieszać łyżką. Dopełnić szklankę kruszonym lodem. Udekorować dwoma liśćmi mięty.
Seagram's Red Envy
Składniki : • 50 ml Seagram's Lime Twisted Gin • 10 ml syropu grenadina • 120 ml 7 up lub sprite.
Do szklanki wypełnionej lodem wlać wszystkie składniki.
Seagram's Orange Blossom
Składniki :• Seagram's Lime Twisted Gin• sok pomarańczowy• lód• do dekoracji: plaster pomarańczy
Do szklanki wypełnionej lodem wlać gin limonkowy. Dopełnić sokiem pomarańczowym i wymieszać. Dekorować plastrem pomarańczy.
Seagram's Summertime Splash
Składniki :• 2 części Seagram's Extra Dry Gin• 1 część likieru pomarańczowego typu triple sec• kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy• kropla syropu grenadine
Wymieszać w shakerze i przelać do zmrożonego kieliszka koktajlowego. Dekorować plasterkiem pomarańczy.
Seagram's Cranberry Crunk
Składniki :• Seagram's Gin• sok żurawinowy• sok pomarańczowy• lód• dekoracja: plaster pomarańczy
Wlać do szklanki wypełnionej lodem jedną część Seagram's Ginu, jedną część soku żurawinowego i jedną część soku pomarańczowego. Wymieszać, dekorować plastrem pomarańczy.
Seagram's Blue Beast Martini
Składniki :• Seagram's Gin• tonic• niebieski likier z pomarańczy
Do zmrożonego kieliszka koktajlowego wlać równe części ginu i toniku oraz kilka kropel niebieskiego likieru z pomarańczy. Wymieszać wszystkie składniki.
Seagram's Twisted Throwback
Składniki :• Seagram's Lime Twisted Gin• 7 up lub sprite• lód• do dekoracji: cząstka limonki.
Do szklanki wypełnionej lodem wlać gin limonkowy. Dopełnić 7 up lub sprite i wymieszać. Dekorować cząstką limonki.
Seagram's Gintini
Składniki :• Seagram's Gin• wytrawny wermut• lód• oliwka lub skórka cytryny
Do szklanicy barmańskiej wlać Seagram's Gin, dodać do niego kilka kropel wermutu wytrawnego oraz lód. Wymieszać energicznie i przelać do dobrze zmrożonego kieliszka koktajlowego. Dekorować oliwką lub skórką z cytryny.
Malibu Pineapple
Składniki : • 40 ml Malibu • 60 ml soku ananasowego
Wymieszać wszystkie składniki i wlać do szklanki z lodem.
Malibu Fruit
Składniki :• 40 ml Malibu• 60 ml soku żurawinowego lub wiśniowego
Wymieszać wszystkie składniki i wlać do szklanki wypełnionej lodem. Dekorować cząstką limonki wciśniętą do środka (i wrzuconą).
Malibu Sun
Składniki :• 30 ml Malibu• 30 ml wódki• 20 ml świeżego soku z limonki• 10 ml syropu cukrowego (lub 2 łyżeczki cukru)• woda gazowana• dekoracja: limonka
Wszystkie składniki wymieszać, przelać do szklanki wypełnionej lodem, dopełnić wodą gazowaną. Udekorować cząstką limonki.
Becherovka Bejito
Składniki :• 40 ml Becherovki• 10 ml Amaretto Disaronno• 50 ml soku wiśniowego • 10 ml soku limonkowego• łyżeczka cukru
Do szklanki wypełnionej lodem wlać Becherovkę i Amaretto oraz sok wiśniowy. Dodać sok limonkowy i cukier do smaku. Udekorować limonkami i miętą.
Becherovka Beton
Składniki :• 40 ml Becherovki• 200 ml toniku• 10 ml soku cytrynowego
Do szklanki wypełnionej lodem wlać tonik, następnie Becherovkę. Udekorować skórką cytrynową.
Becherovka Magic Sunset
Składniki :• 40 ml Becherovki• 150 ml soku pomarańczowego• 10 ml syropu grenadine
Do szklanki wypełnionej lodem wlać sok pomarańczowy, następnie Becherovkę i grenadine. Udekorować plasterkiem pomarańczy i truskawką.
Malibu Sand
Składniki :• 30 ml Malibu• 20 ml wódki• 10 ml świeżego soku cytrynowego• 5 ml syropu cukrowego (lub 1 łyżeczka cukru)• soki: brzoskwiniowy i ananasowy
Wszystkie składniki wymieszać, a następnie przelać do szklanki wypełnionej lodem.
Becherovka Red Moon
Składniki :• 40 ml Becherovki• 150 ml soku porzeczkowego• 50 ml wody mineralnej
Do szklanki wypełnionej lodem wlać sok porzeczkowy i Becherovkę. Dopełnić wodą mineralną. Do dekoracji użyć cząstek pomarańczy.
Becherovka Festival
Składniki :• 40 ml Becherovki• 40 ml rumu Havana Club - Especial• 20 ml Amaretto Ramazzotti• 150 ml soku ananasowego• 20 ml soku cytrynowego• 50 ml wody mineralnej
Do szklanki z lodem wlać sok ananasowy, Becherovkę, Havana Club i Amaretto Ramazzotti. Dopełnić wodą mineralną. Do smaku dodać sok cytrynowy oraz łyżeczkę cukru.
Becherovka Oaza
Składniki :• 60 ml Becherovki• lód• cukier trzcinowy• cząstka limonki
Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy Becherovkę i wsypujemy cukier trzcinowy. Dekorujemy limonką.
Kahlua White Russian
Składniki :• 50 ml likieru kawowego Kahula• 50 ml wódki• 50 ml mleka lub śmietanki
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Wymieszać.
Olmeca Margarita Spicy (Hot! Hot! Hot!)
Składniki : • 40 ml Tequili Olmeca • 20 ml syropu triple sec • 40 ml świeżego soku z limonki • 10 - 15 ml syropu cukrowego • 5 - 7 kropli sosu tabasco
Kilka słodkich truskawek (w zależności od ich wielkości - 4 do 6 sztuk) wkładamy do shakera, dodajemy syrop cukrowy, a następnie przy pomocy mudlera dokładnie go rozgniatamy, tak aby uzyskać jednolitą masę.
Olmeca Sunrise
• 40 ml Tequili Olmeca• sok pomarańczowy• 2 krople syropu grenadine
Składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Wszystkie wymieszać.
Olmeca Margarita Blue Lemon
Składniki :• 40 ml Tequili Olmeca• 20 ml syropu blue curacao• 40 ml świeżego soku z limonki• 10 - 15 ml syropu cukrowego
Składniki wlewamy do shakera wypełnionego lodem i dokładnie szejkerujemy. Następnie przelewamy do kieliszka z wcześniej przygotowaną krastą z soli na rancie (można rant kieliszka delikatnie umoczyć w syropie blue curacao i dopiero w soli ). Dekorujemy cząstką limonki na rancie.
Olmeca Margarita Classic
Składniki :• 40 ml Tequili Olmeca• 20 ml triple sec• 40 ml świeżego soku z limonki• 10 - 15 ml syropu cukrowego
Składniki wlewamy do szejkera wypełnionego lodem i dokładnie szejkerujemy. Następnie przelewamy do kieliszka z wcześniej przygotowaną krastą z soli na rancie. Dekorujemy cząstką limonki na rancie.
Olmeca Margarita Porzeczkowa
Składniki : • 40 ml Tequili Olmeca• 20 ml syropu porzeczkowego• 40 ml świeżego soku z limonki• 10 - 15 ml syropu cukrowego• do dekoracji: cząstka limonki
Składniki wlewamy do szejkera wypełnionego lodem i dokładnie szejkerujemy. Następnie przelewamy do kieliszka z wcześniej przygotowaną krastą z soli na rancie. Dekorujemy cząstką limonki.
Hawana Club Culto a la Vida
Składniki : • 60 ml rumu • 20 ml soku żurawinowego • 15 ml soku z limonki • łyżka cukru • lód
W szklance typu long rozpuścić łyżkę cukru w 15 ml soku z limonki. Do szklanki dodać w następującej kolejności: kostki lodu, rum oraz sok żurawinowy.
Havana Club Strawberry Daiquiri
Składniki :• 45 ml rumu• 15 ml soku z cytryny lub limonki • 1 łyżka stołowa cukru• 2 duże soczyste truskawki (mogą być mrożone)• kruszony lód
Wszystkie składniki wlać do w blendera (lub miksera) wraz z lodem. Miksować przez 20 - 30 sekund. Podawać w szklance do koktajli.
Havana Club Hot Daiquiri
Składniki :• 60 ml rumu• 1 chili cayenne• łyżka stołowa cukru• 15 ml soku z cytryny lub limonki• lód
Wlać wszystkie składniki do shakera bostońskiego. Szejkerować przez 30 sekund. Podawać w szklance koktajlowej.
Havana Club El Daiquiri Frozen
Składniki :• łyżka stołowa cu...
luk69