Sałatka z serami.pdf

(55 KB) Pobierz
94518672 UNPDF
Sałatka z serami
Składniki
Duża główka sałaty kruchej, 2 jabłka, 10-15 dag ementalera lub
grojera, 10 dag fety lub solanu, pęczek szczypiorku.
Sos: 4 łyżki oleju, 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny, cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Z sałaty usunąć zewnętrzne liście, a pozostałe umyć, osuszyć,
porwać na mniejsze kawałki i ułożyć w salaterce. Na nich ułożyć obrane jabłka,
pokrojone w cienkie kliniki. Posypać żółtym serem pokrojonym w cienkie słupki i
pokruszonym solanem. Ocet wymieszać z olejem i przyprawami. Tuż przed podaniem
polać sałatę sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem, pieprzem i solą.
 
94518672.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin