Superszarlotka @.rtf

(2 KB) Pobierz

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

SUPRERSZARLOTKA

 

 

-ciasto-

 

Skł; 4 szkl. mąki                                                             Zagnieść. Podzielić na 4 części.

   1 szkl. cukru

   4 żółtka

   2 jajko

   2 łyżka śmietany

   1 kost. margaryny

   2 łyżeczki prosz. do piecz.

 

dodatkowo

         1,5 kg. jabłek                                                         Zetrzeć i posłodzić.

         piana z białek ubita z cukrem i wiórkam i kokosowymi

 

                                                      

Spody podpiec, wyłożyć po połowie jabłek, przykryć pozostałymi plackami.

Na jednej z szarlotek wyłożyć pianę z białek, upiec oba placki.

 

-masa-

 

Skł; 0,5 l. mleka                                                           Ze składników ugotować budyń. Wystudzić.

        2 budynie jasne                                                  Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.

        6 łyżek cukru                                                       Doprawić sokiem i aromatem.                                                

        1 margaryna

        sok z cytryny

        aromat cytrynowy

 

Szarlotki przełożyć masą, umieszczając pod spodem tę z kokosanką. Superszarlotkę polać polewą.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin