~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SUPRERSZARLOTKA
-ciasto-
Skł; 4 szkl. mąki Zagnieść. Podzielić na 4 części.
1 szkl. cukru
4 żółtka
2 jajko
2 łyżka śmietany
1 kost. margaryny
2 łyżeczki prosz. do piecz.
dodatkowo
1,5 kg. jabłek Zetrzeć i posłodzić.
piana z białek ubita z cukrem i wiórkam i kokosowymi
Spody podpiec, wyłożyć po połowie jabłek, przykryć pozostałymi plackami.
Na jednej z szarlotek wyłożyć pianę z białek, upiec oba placki.
-masa-
Skł; 0,5 l. mleka Ze składników ugotować budyń. Wystudzić.
2 budynie jasne Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
6 łyżek cukru Doprawić sokiem i aromatem.
1 margaryna
sok z cytryny
aromat cytrynowy
Szarlotki przełożyć masą, umieszczając pod spodem tę z kokosanką. Superszarlotkę polać polewą.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
luk69