Jajecznica turecka.rtf

(6 KB) Pobierz
Jajecznica turecka

Jajecznica turecka

 

Składniki:

4 jaja

2 łki wody mineralnej

5 pomidorów

3 cebule

2 słodkie papryki

imbir

drobno pokruszony liść laurowy

4 łki oliwy

l

pieprz

 

Na początku sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę pomidory. Następnie pokrój w półplasterki cebulę, a paprykę w paski. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej, zeszklij skrojoną cebulę i dodaj paprykę i pomidory. Chwilę smaż na silnym ogniu, ciągle mieszając, po czym dodaj listek laurowy i duś jeszcze kilka minut tym razem na niewielkim ogniu.

 

Rozbełtaj dokładnie jaja z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlej na patelnię i smaż, mieszając, aż się zetną.

 

Podawaj z buł lub ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin