Jajecznica turecka
Składniki:
4 jaja
2 łyżki wody mineralnej
5 pomidorów
3 cebule
2 słodkie papryki
imbir
drobno pokruszony liść laurowy
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
Na początku sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę pomidory. Następnie pokrój w półplasterki cebulę, a paprykę w paski. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej, zeszklij skrojoną cebulę i dodaj paprykę i pomidory. Chwilę smaż na silnym ogniu, ciągle mieszając, po czym dodaj listek laurowy i duś jeszcze kilka minut tym razem na niewielkim ogniu.
Rozbełtaj dokładnie jaja z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlej na patelnię i smaż, mieszając, aż się zetną.
Podawaj z bułką lub ryżem.
fizjoterapeuta1