Zrazy sojowe.doc

(19 KB) Pobierz
Zrazy sojowe

Zrazy sojowe

 

 

2 pudełka kotletów sojowych

czosnek - 2 ząbki

cebula - 2 duże sztuki

olej do smażenia

koncentrat pomidorowy - 150 g

papryka łagodna i ostra suszona lub w proszku

sól, pieprz

mąka - 40 dag

jajko - 1 sztuka

oliwa - 1 łyżka

woda - 1 szklanka

 

 

czosnek obieramy i miażdżymy, przesmażamy i dokładamy do zrazów;

cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor z dodatkiem soli i pieprzu

i dokładamy do zrazów;

1,5 szklanki wody wlewamy na patelnię, dodajemy przecier pomidorowy, 1 łyżkę łagodnej papryki i 1 łyżeczkę ostrej oraz sól i pieprz do smaku, podgrzewamy mieszając i zalewamy tym sosem zrazy, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (w rondlu 40 min., w szybkowarze 20 min.);

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin