Rydze panierowane.doc

(35 KB) Pobierz
Rydze panierowane

Rydze panierowane

Rydze panierowane

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  70 dag rydzów
  łyżka mąki pszennej
  2 jajka
  pół szklanki przesianej bułki tartej
  pół kostki smalcu
  2 łyżki posiekanego koperku
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Rydze oczyścić, odciąć trzonki, kapelusze dokładnie, ale delikatnie umyć pod bieżącą wodą. Osączyć, osuszyć, oprószyć mąką.

Jajka roztrzepać widelcem na talerzu, posolić.

Grzyby moczyć w jajku, następnie w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przed podaniem posypać pieprzem i koperkiem.

Podawać na gorąco jako przekąskę.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin