Warzywne miseczki.doc

(31 KB) Pobierz
Warzywne miseczki

Warzywne miseczki

Warzywne miseczki

Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 0 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  4 pomidory
  duży ogórek
  2 kolby kukurydzy
  ząbek czosnku
  łyżka posiekanej natki pietruszki
  łyżka oleju
  łyżeczka soku z cytryny
  cukier, sól
  biały pieprz

Przygotowanie:

Kolby kukurydzy oczyścić z włókien, wrzucić na wrzątek z łyżką cukru i ugotować.

Z pomidorów ściąć czubki.

Z ogórka odkroić końce, pokroić na duże kawłki.

Z pomidorów i ogórków wydrążyć miąższ (zostawić nieco na końcu) i pokroić go w kostkę. Z kolby ściąć ziarna i wymieszać z miąższem. Posiekany czosnek rozetrzeć z olejem, pieprzem i solą. Doprawić sokiem z cytryny, wymieszać z masą kukurydzianą i nałożyć do wydrążonych warzyw.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin