Konfitury z truskawek i rabarbaru.rtf

(5 KB) Pobierz
Konfitury z truskawek i rabarbaru

Konfitury z truskawek i rabarbaru

 

Składniki:

30 dag rabarbaru

25 dag truskawek

30 dag cukru

czek świeżej mięty

 

Truskawki umyj, oczyść i pokrój na ćwiartki. Rabarbar umyj i pokrój na małe kawałki. Wymieszaj z cukrem po 3/4 obydwu gatunków owoców i odstaw na co najmniej 3 godziny (żeby puściły sok).

 

Po upływie tego czasu dodaj resztę owoców, zagotuj i przez 4 minuty utrzymuj w stanie wrzenia. Ostudź, a następnie ponownie postaw na ogniu i gotuj jeszcze przez 20 minut.

 

Mię umyj, osącz, pokrój w paseczki i dodaj do konfitur. Gorące konfitury przełóż do słoików.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin