Rosół z jajkiem.pdf

(29 KB) Pobierz
4243992 UNPDF
Rosół z jajkiem
Składniki:
l szklanka bulionu warzywnego (z proszku)
jajko
po łyżce pokrojonej marchewki i posiekanej cebuli
szczypiorek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Rozdrobnione warzywa rozsypać cienką warstwą na blasze, wstawić do piekarnika
nagrzanego do temperatury 200 stopni i upiec na rumiano. Przełożyć do rondelka, zalać
bulionem warzywnym i zagotować na wolnym ogniu. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać
ze szczyptą soli i pieprzu. Wlać cienką stróżką do gotującego się na małym ogniu rosołu.
Gotować przez 1-2 minuty. Rosół przelać na talerz i posypać łyżką posiekanego
szczypiorku.
Nasze rady:
Danie odchudzone zostało o 100 kcal w porównaniu z tradycyjnym rosołem z kury z
makaronem (talerz - 300 kcal).
Jedna porcja zawiera: 200 kcal
Czas przygotowania: 20 minut
4243992.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin