Grochówka holenderska.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243956 UNPDF
Grochówka holenderska
Składniki:
3 pory
seler korzeniowy
4 łodygi selera naciowego
5 średnich ziemniaków
30 dag zielonego grochu (w połówkach)
20 dag niezbyt tłustej kiełbasy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Groch przebrać, umyć, namoczyć przez 12 godzin w 1,5 litra zimnej wody. Następnego
dnia groch ugotować. Pory oczyścić, przekroić wzdłuż, dokładnie wypłukać pod bieżącą
wodą i pokroić w półplasterki. Seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Łodygi selera
naciowego oczyścić z włókien, drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do zupy i
gotować 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w plasterki
kiełbasę. Doprawić solą i pieprzem.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 420 kcal
Czas przygotowania: 50 minut
Plik z chomika:
karolinkaaaa91
Inne pliki z tego folderu:
Zupa meksykańska, Naleśniki z mięsnym sosem.doc
(24 KB)
Zupa meksykańska, Sos do placków ziemniaczanych.doc
(24 KB)
Zupa gulaszowa.doc
(25 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasteczka świąteczne
Dania na Wielkanoc
Przepisy kulinarne
przepisy na ciasta,ciastka,desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin