Pierniczki
Składniki
mąka, 1 kgcukier, 1/2 kgkakao, 75 gżółtka, 3 szt.soda oczyszczona, 1 płaska łyżkamasło, 250 gprzyprawa do piernika, (wg miary na opakowaniu)miód, 150 gkwaśna śmietana, 200 g
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min
1. Masło rozpuścić z cukrem i miodem., wystudzić.Mąkę przesiać z kakao i sodą. Dodać żółtka i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać powoli śmietanę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagnieść2. Rozwałkować (ok 6 mm) i wykrawać pierniczki. Piec 10 min w temperaturze 180 st. C
· KOKTAJL BANANOWY madziash7
· Szarlotka, jabłecznik Alicja15
· aga750
Demoni