Piwoznawcy - Kurs profesjonalnej degustacji.pdf

(1240 KB) Pobierz
Piwoznawcy - Kurs profesjonalnej degustacji piwa
Kurs profesjonalnej degustacji
737749225.020.png
Spotkanie koneserów
Kurs profesjonalnej degustacji to
koneserskie spotkanie żądnych
piwoznawczej wiedzy miłośników piwa. W
kameralnej atmosferze mają oni jedyną
okazję poznać tajniki kiperskiej sztuki,
docenić i ocenić unikalne gatunki piwa
oraz nauczyć się barwnie opisywać smak i
aromat piwa.
www.piwoznawcy.pl
737749225.021.png 737749225.022.png 737749225.023.png
Najważniejsze zagadnienia
Szkolenie sensoryczne.
Testy węchowe.
Techniki kiperskiej oceny.
Kompozycje kulinarne.
Degustacja 8 stylów piwa.
Rytuały serwowania.
Zasady dobierania piwa do potraw i
sytuacji.
www.piwoznawcy.pl
737749225.001.png 737749225.002.png 737749225.003.png 737749225.004.png 737749225.005.png 737749225.006.png 737749225.007.png 737749225.008.png 737749225.009.png 737749225.010.png
Kiperskie techniki
Jak wyczuć ziołowe nuty chmielu,
kiedy piwo uwalnia słodową pełnię
aromatu, co to jest bukiet i finisz ?
Kiperskie techniki pozwalają
wydobyć z piwa to co najważniejsze.
Zapachy gruszek i bananów w piwach
pszenicznych, kawa i kakao w stoutach,
cytrusy w belgijskich Wibierczy nuty
koniaku w piwach typu trapist. To i wiele
więcej potrafią absolwenci kursu
profejsonalnej degustacji.
www.piwoznawcy.pl
737749225.011.png 737749225.012.png 737749225.013.png
Szkolenie sensoryczne
Dlaczego piwo najpierw się ogląda
a później wącha?
Co jest ważniejsze , smak czy
zapach?
Czy barwa piwa mówi o jego
smaku?
Na te i wiele innych pytań znajdujemy
odpowiedzi wraz z uczestnikami kursu.
Uczymy jak oglądać , dotykać i słuchać
piwa. Pokazujemy jaką rolę w ocenie piwa
odgrywają poszczególne zmysły i w czym
tkwi tajemnica sukcesu dobrych piw.
www.piwoznawcy.pl
737749225.014.png 737749225.015.png 737749225.016.png 737749225.017.png 737749225.018.png 737749225.019.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin