Łatwe ,eleganckie ciasto na różne okazje .Ciasto ;6 jaj ubijamy ze szklanką cukru i cukrem wan. do białosci .Powoli dodajemy szkl. mąki i 2 łyzeczki proszku do pieczenia oraz 6 łyżek oleju cały czas ubijając . Wylewamy ciasto na prostokątną blachę wyłozonąpergaminem . Pieczemy ok. 25 min. w temp. 180 stopni . Powystudzeniu ,przekrajamy ciasto wzdłuż na 2 placki .Masa ;2 op. śmietanki śnieżka ubijamy z 0.5 litra śmietanki kremówki dodajemy 2 czekolady białe (wedlowskie) rozpuszczone w kąpieli wodnej cały czas ubijając dodajemy 20dkg. wiórków kokosowych Spodni placek nasączamy kawą instant z odrobiną wódki ,nakładamy 2/3 masy ,przykrywamy drugimplackiem ,lekko docisnąć .Na wierzch rozsmarować resztę masy i posypać sypkim kakao .SMACZNEGO
applepie