Chili con Polo.doc

(809 KB) Pobierz
Chili con Polo

Chili con Polo
500g piersi z kurczaka
1 puszka fasoli czerwonej
kidnery (ok 250g )
1 puszka fasoli bialej
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 g pomidorów suszonych
1 puszka obranych pomidorów
3 łyżki przecieru pomidorowego
1/2 lyżeczki cukru
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyzeczki mielonego ziela angielskiego
1/2 lyżeczki mielonego kminku
1-2 swierze papryczki chili - rozdrobnione
odrobina papryczki w proszku
sól.pieprz
pierś kurczaka pokroic włozyć do ultra pro
cebule i czosnek rozdrobnić w szefie kuchni wszystkie składniki dołozyć do kurczaka przyprawić i dokladnie wymieszać (fasole przed włożeniem przecedzić i opłukać )
zapiekać 60 minut w temp 180 stopni  

Zgłoś jeśli naruszono regulamin