Orientalny gulasz z czerwonym winem.doc

(766 KB) Pobierz
Orientalny gulasz z czerwonym winem

Orientalny gulasz z czerwonym winem
1.2kg gulaszu wolowego
1-2 łyżeczki masła
sól.pieprz
500g cebuli
1-2łyżki mąki
2 pomarańcze
200g moreli
200ml czerwonego wina
100ml soku pomarańczowego
300ml rosolu wolowego
2 łyżeczki mielonej kolendry
2 lyżeczki mielonej papryki
mięso podsmazyć na masle doprawić solą i pieprzem cebule posiekać w szefie kuchni dodać o mięsa
podsmazone mięso z cebulą oprószyć mąką
pomarancze pokroić w plasterkimorele rozdrobnić
wszystkie składniki wraz z mięsem włożyć do naczynia ultra Pro 3.5l przyprawić i dokladnie wymieszać
Naczynie zamknąć i przez ok 2godz piec w nagrzanym piekarniku temp180 stopni

Zgłoś jeśli naruszono regulamin