TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNOPrzygotowanie: 30 minutOczekiwanie: 5 godzin Porcja: 600 kcalSkładniki na 16 porcji6 opakowań (po 25 dag) serka homogenizowanego 5 żółtek1/2 kg masła3 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki soku grejpfrutowegopo 1 torebce galaretki: agrestowej, pomarańczowej, wiśniowej, cytrynowejŻelatynę rozpuścić w gorącym soku. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając po 1 szklance wody na torebkę proszku.Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane, zmiksować na jednolitą masę. Masę serową podzielić na 5 części. Jedną część wymieszać z żelatyną, nałożyć do dużej misy, wstawić do lodówki na godzinę. Pozostałe galaretki miksować z porcjami masy tuż przed nałożeniem do tortownicy. Każdą kolejną warstwę kłaść po zastygnięciu poprzedniej, schładzać.
ystyna1