TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNO.doc

(21 KB) Pobierz
TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNO

TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNO

Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 5 godzin
Porcja: 600 kcal
Składniki na 16 porcji
6 opakowań (po 25 dag) serka homogenizowanego
5 żółtek
1/2 kg masła
3 szklanki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
1/2 szklanki soku grejpfrutowego
po 1 torebce galaretki: agrestowej, pomarańczowej, wiśniowej, cytrynowej

Żelatynę rozpuścić w gorącym soku. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając po 1 szklance wody na torebkę proszku.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane, zmiksować na jednolitą masę.
Masę serową podzielić na 5 części. Jedną część wymieszać z żelatyną, nałożyć do dużej misy, wstawić do lodówki na godzinę.
Pozostałe galaretki miksować z porcjami masy tuż przed nałożeniem do tortownicy. Każdą kolejną warstwę kłaść po zastygnięciu poprzedniej, schładzać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin