Karkówka.doc

(20 KB) Pobierz
Karkówka - słodko kwaśna

Karkówka - słodko kwaśna
1kg karkówki pokroić w plastry
przyprawa z kamisa - żeberka na miodzie
3 ząbki czosnku
kamis - keczup pikantny
kamis - keczup łagodny
3 łyżki oleju
3-4 jabłka
karkówkę umyć osuszyć pokroić w plastry
przyprawę do żeberek rozprowadzić z olejem i wcisnąć 3 ząbki czosnku
tak zrobioną marynatą natrzeć karkówkę - zostawić na 3-4 godziny a najlepiej na noc
plastry karkówki układamy w ultra plus na karkówkę kroimy obrane jabłka w plastry zalewamy to 1/2 keczupu ostrego i 1/2 keczupu łagodnego wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni c pieczemy 1 godz 30 minut podajemy z kaszą gryczaną lub pieczonymi ziemniakami i sałatą - naprawdę super karkóweczka proszę spróbować

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin