Smażone bok choy z czosnkiem.pdf
(
110 KB
)
Pobierz
325507461 UNPDF
Smażone bok choy z czosnkiem
Przepis z programu
Kylie Kwong: Moje Chiny
(odc.1)
ilość osób:
4
trudność:
łatwe
Składniki
1 bok choy (można zastąpić inną chińską kapustą jak choy sum, lub gai lan)
2 łyżki oleju arachidowego
1 łyżeczka soli morskiej
3 ząbki czosnku, lekko zmiażdżone
2 łyżki wina ryżowego (shao hsing)
2 łyżki wody
½ łyżeczki oleju sezamowego
Przygotowanie
Pokrój bok choy na kilka kawałków i porządnie umyj. Do gorącego woka dodaj olej, rozgrzej,
aż zacznie dymić. Dodaj sól i czosnek i smaż przez 10 sekund. Dodaj bok choy i smaż przez
półtorej minuty. Dodaj wino ryżowe i smaż przez 30 sekund. Dodaj wodę i smaż przez
kolejne 30 sekund, aż liście zaczną się robić miękkie. Dodaj olej sezamowy i podawaj od
razu.
© Kylie Kwong
Plik z chomika:
tojapatka
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina dongpo.pdf
(108 KB)
Tofu mapo.pdf
(116 KB)
Szaszłyki jagnięce.pdf
(113 KB)
Smażone ziemniaki z kiełbasą lup cheong i zielonym chili.pdf
(111 KB)
Smażone polędwiczki wieprzowe z suszonym chili.pdf
(111 KB)
Inne foldery tego chomika:
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin