SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.docx

(13 KB) Pobierz

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki

·         kapusta pekińska 1/2 główki

·         świeże pomidory 2-3 szt

·         sól

·         pieprz

·         świezy koperek 1/2 pęczka

sos

·         ocet 10 % do smaku

·         oliwa 3- 5 łyżki

Sposób przyrządzenia

Kapustę opłukać, usunąć uszkodzone i nadpsute liście i poszatkować. Pomidory wrzucić na gotującą się wodę i sparzyć je przez 2-3 minuty, a następnie wyjąc i włożyć je do zimnej wody. Ściągnąć skórkę z pomidorów i pokroić je w półkrążki. Z oliwy, posiekanego koperku, soli pieprzu i odrobiny octu wymieszać sos i polać nim surówkę.

-do dań z jaj, mięsa podrobów i ryby.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin