RACUCHY Z OWOCAMI.docx

(11 KB) Pobierz

RACUCHY Z OWOCAMI

SKŁADNIKI:

·         35 dag mąki

·         ½ l kwaśnego mleka lub kefiru

·         3 jajka

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

·         Cukier puder

·         30 dag jabłek, wiśni lub gruszek

·         Olej do smażenia

 

Mleko wymieszaj z jajkami i mąką, ucieraj drewniana łyżką do uzyskania puszystej i gładkiej masy + proszek do pieczenia. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i + je do masy. Rozgrzej olej na patelni i na gorącym smaż racuszki. Smaż je z dwóch stron na złoty kolor.  Usmażone osącz z nadmiaru tłuszczu. Gotowe zajadaj z cukrem pudrem lub z dżemem.

SMACZNEGO!!! J

Zgłoś jeśli naruszono regulamin