Smalec cebulowy.pdf

(78 KB) Pobierz
http://gotowanie.onet.pl/14327,druk.html
Onet.pl Gotowanie
Strona 1 z 1
Smalec cebulowy
Trudnoœæ: łatwy
Składniki
1 kg słoniny
70 dag cebuli
2 kwaskowate jabłka
majeranek
sól
Etapy przygotowania
1. Słoninê drobno kroimy i stapiamy. Dodajemy do niej drobno pokrojon¹ cebulê, krótko
podsma¿amy, podlewamy odrobin¹ wody, dodajemy jabłka starte na tarce o du¿ych oczkach,
doprawiamy majerankiem, sol¹, podduszamy, przelewamy do glinianego naczynia i zastudzamy.
Powrót »
drukuj
Copyright 1996-2008 Onet.pl SA
http://gotowanie.onet.pl/14327,druk.html
2008-10-10
57126421.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin