Pasta z gotowanego boczku.pdf

(138 KB) Pobierz
http://gotowanie.onet.pl/27478,druk.html
Onet.pl Gotowanie
Strona 1 z 1
Pasta z gotowanego boczku
Gotowanie: 30 min
Trudnoœæ: łatwizna
Składniki
500 g chudego, wêdzonego boczku, 1 str¹k czerwonej
papryki,
2 cebule, 2 jajka, pieprz, majeranek czosnek, estragon
Etapy przygotowania
fot.: dispell
1. Ugotowaæ boczek z liœciem laurowym, pieprzem
ziarnistym i zielem angielskim. Jajka ugotowaæ na
twardo - zmieliæ jedno i drugie maszynk¹ do miêsa lub
malakserem wczeœniej odcinaj¹c z boczku skórê.
2. Posiekaæ drobno paprykê i cebulê, dodaæ do masy -
doprawiæ pieprzem, majerankiem, czosnkiem i
estragonem - dokładnie wymieszaæ. Podawaæ z
pieczywem.
2007-02-12
Powrót »
drukuj
Copyright 1996-2008 Onet.pl SA
http://gotowanie.onet.pl/27478,druk.html
2008-10-10
Przygotowanie: 15 min
Zgłoś jeśli naruszono regulamin