Schabowe w musztardowej panierce.docx

(14 KB) Pobierz

Schabowe w musztardowej panierce

 

Składniki

4 kotlety schabowe
jajko
2-3 łyżeczki musztardy najlepiej ostrej
sól, pieprz
ulubione przyprawy(ja daję pieprz ziołowy, czosnek granulowany i paprykę mieloną)
ok. 2 łyżki mleka
bułka tarta
olej

Kotlety rozbić, natrzeć solą, pieprzem i przyprawami. Jajko rozmącić, dodać musztardę i tyle mleka, aby trochę rozrzedzić tę masę(ok. 2 łyżek). Schabowe maczać w masie jajeczno-musztardowej, panierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

Przepis jest wariacją "Schabowych w ketchupowej panierce" i naprawdę smaczną odmianą zwykłego schaboszczaka.http://www.wielkiezarcie.com/emoticons/cheesy.gif
Smacznegohttp://www.wielkiezarcie.com/emoticons/chef.gif

Zgłoś jeśli naruszono regulamin