Różyczki do zdobienia tortów.docx

(43 KB) Pobierz

Różyczki do zdobienia tortów

http://images1.fotosik.pl/71/eb47081a0d67f978.jpg

składniki
======
mleko w proszku ( niebieskie)
cukier puder
proporcje obu tych składników 1/ 1 , czyli np. 2 łyzki mleka + 2 łyżki cukru pudru
oraz mleko skondensowane ( ja dałam słodzone) tyle ile zabierze
po wyrobieniu ma powstac masa (konsystencji, mniej więcej jak ciasto na pierogi )

Należy z ciasta robić małe kulki i wałkować je na celofanie i przez celofan
w innym przypadku przykleja się do podłoża
z tych rozwałkowanych kulek wychodzą płatki róż ,z których układamy rózeczkę
robić raczej małe porcje masy ( ja robiłam każdorazowo po 2 kopiate łyżki mieszanki cukru + mleka) , bo masa tęzeje z upływem czasu i może się kruszyć
jeżeli chcemy kolorowe różyczki to do masy należy dodać barwnik spożywczy
te kremowe sa bez barwnika , czyli naturalne mleko

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin