Princessa z ananasem.doc

(23 KB) Pobierz
Princessa z ananasem

Princessa z ananasem

 

Składniki:

Biszkopt z 4 jaj

Masa:

·           1/2L śmietany 30%

·           2 łyżki cukru pudru

·           2 śmietanfixy

·           2,5 batona Princessa kokosowa (biała) XXL

·           puszka ananasów (340g)

 

Wierzch:

·           polewa czekoladowa

·           1/2 batona Princessa

·           wiórki kokosowe

 

Dodatkowo:

·           mały słoik nutelli

 

Sposób wykonania:

Biszkopt: Upiec biszkopt i przekroić na dwa cienkie placki. Blaszka 24x30 cm lub tortownica ok. 27cm.

Masa: Śmietanę ubić, dodać cukier i śmietanfixy.

Następnie dodać pokruszone batony i pokrojone w drobną kostkę ananasy.

 

Kolejność:

Pierwszy placek biszkoptowy nasączyć sokiem z ananasa.

Posmarować go miękką nutellą (można podgrzać w mikrofali).

Nałożyć masę.

Na masę drugi placek biszkoptowy nasączony sokiem z ananasa.

Wierzch posmarować polewą czekoladową, posypać połówką pokruszonego batonika i wiórkami kokosowymi.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin