Dip miodowo-musztardowy
Składniki:
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
sok z cytryny
Połącz wszystkie składniki, dopraw sokiem z cytryny.
Dip różowy
3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki keczupu pikantnego
2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki śmietany 12%
sól, cukier, pieprz cayenne
Połącz wszystkie składniki, dopraw do smaku.
Dip słodko-kwaśny
3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
3 łyżki keczupu
1 łyżeczka curry
Połącz wszystkie składniki dipu.
Dip paprykowy
1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
2 papryki czerwone
1 cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, papryka
1. Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa.
2. Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia, następnie obierz i wyjmij pestki, pokrój w drobną kostkę.
3. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
4. Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
5. Zmiksuj.
jurekkoto