Dip Różne.docx

(13 KB) Pobierz

Dip miodowo-musztardowy

Składniki:

4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżka miodu

1 łyżka musztardy

sok z cytryny

Połącz wszystkie składniki, dopraw sokiem z cytryny.

 

Dip różowy

Składniki:

3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY

1 łyżka musztardy

3 łyżki keczupu pikantnego

2 łyżki soku z pomarańczy

2 łyżki śmietany 12%

sok z cytryny

sól, cukier, pieprz cayenne

Połącz wszystkie składniki, dopraw do smaku.

 

Dip słodko-kwaśny

3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY

3 łyżki dżemu brzoskwiniowego

3 łyżki keczupu

1 łyżeczka curry

Połącz wszystkie składniki dipu.

 

Dip paprykowy

Składniki:

1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY

2 papryki czerwone

1 cebula

1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz, papryka

1. Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa.

2. Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia, następnie obierz i wyjmij pestki, pokrój w drobną kostkę.

3. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.

4. Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.

5. Zmiksuj.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin