Ryż po meksykańsku.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
59392683 UNPDF
Ryż po meksykańsku
Składniki Przepis
2 torebki ryżu paraboiled
puszka czerwonej fasoli
około 15 dag kukurydzy z puszki
po osączeniu (3/4 puszki)
duża cebula
4 parówki wiedeńskie
sól, chili, ostra papryka
olej do smażenia
To potrawa, którą sie
robi dosłownie tyle
czasu ile zajmuje
ugotowanie ryżu.
Ryż ugotować w
osolonej wodzie.
Cebule pokroić w
kostkę i podsmażyć, dorzucić pokrojone w
półplasterki albo ćwierćplasterki parówki i
podsmażyć razem z cebulą. Kiedy parówki i cebulka
się zrumienią i podduszą dorzucić kukurydzę, fasolę,
ryż, chili i wszystko dokładnie wymieszać na patelni.
Można podawać na sucho, ale zdecydowanie lepsze
jest z jakimś czerwonym sosem. Można przyrządzić
go na przykład ze szklanki wody, którą
zagotowujemy w rondelku, rozpuszczamy kawałek
kostki rosołowej, mieszamy z kilkoma łyżkami
gęstego sosu meksykańskiego Hainza, łyżeczką
sosu sojowego, odrobina soli i łyżeczka mąki
ziemniaczanej, która zagęści sos.
Plik z chomika:
bassma
Inne pliki z tego folderu:
Babka ziemniaczana.pdf
(32 KB)
Banalne kartofelki z koperkiem.pdf
(31 KB)
Cepeliny.pdf
(34 KB)
Czesterki.pdf
(30 KB)
Faszerowana papryka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
[ Dieta + odchudzanie ]
► Ewa gotuje
► książka kucharska
✿ Polski turniej wypieków
3-miesieczna DIETA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin