Deser z melona.rtf

(5 KB) Pobierz
Deser z melona

Deser z melona

 

Składniki na 4 porcje:

1-2 melony

2 szklanki czerwonego półodkiego wina

łka mączki ryżowej

4-5 łek cukru 

sok z 2 cytryn

2 szklanki wody mineralnej

 

Zagotowane z cukrem wino zestaw z ognia i wlej do niego rozrobioną w niewielkiej ilości wody mączkę ryżową. Po wymieszaniu ponownie je zagotuj, a następnie ostudź i wstaw na 2 godziny do lodówki.

 

Melony przetnij na pół, usuń z nich pestki i specjalną łeczką wykrój około dwóch szklanek kulek.

 

Włóż je do szklanej salaterki i wstaw do lodówki. Pozostałą część miąższu zmiksuj z sokiem z cytryny, wodą mineralną i zagęszczonym winem, a następnie przelej do naczynia z kulkami melona.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin