FRENCH NA TIPSIE MLECZNYM.doc

(30 KB) Pobierz
FRENCH NA TIPSIE MLECZNYM:

FRENCH NA TIPSIE MLECZNYM:

uważam, że najlepiej wykonywać frencz właśnie na tipsie mlecznym. Szczególnie dla

osób początkujących. Tips mleczny najlepiej zakryje ewentualne przepiłowania.

Osobiście przez długi czas wykonywałam usługę na tipsie szklanym, jednak znów

wróciłam do mlecznych i już tak zostanie ;)

 

1. Podstawa każdego zabiegu jest dezynfekcja, polecam płyn w sprayu Nsi Sanitize o

lekkim cytrusowym zapachu. Dezynfekujemy ręce klientki oraz swoje. Czekamy

aż płyn wyschnie a następnie przystępujemy do pracy.

 

2. Obcinamy i opiłowujemy paznokcie tak by długość białej części wynosiła około 1

mm. Polecam do paznokci naturalnych pilnik szklany.

 

3. Odsuwamy skórki, możemy nałożyć wcześniej preparat do zmiękczania skórek

„Remover”.

 

4. Przymierzamy wielkość tipsa do paznokcia naturalnego. Tips musi dokładnie

przylegać od jednego boku paznokcia do drugiego.

 

5. Matowimy naturalne paznokcie pilnikiem o ziarnistości 180, uważamy by nie

przesadzić i przepiłować. Dokładnie matowimy okolice skórek.

 

6. Odtłuszczamy paznokcie.

 

7. Nakładamy klej na kieszonkę tipsa. Najlepiej stosować klej z pędzelkiem, gdy_ nie

grozi nam sklejenie zakrętki. Sama jednak robie na przekór.

 

8. Rantem kieszonki zahaczamy o paznokieć i delikatnie zaczynamy przyciskać cała

powierzchnie kieszonki do paznokcia.

 

9. Obcinamy tipsy gilotynka na odpowiednia długość.

 

10. Zaczynamy matowic tipsa równie_ pilnikiem o ziarnistości 180. Zacieramy

żnice miedzy naturalnym paznokciem a tipsem – granice.

 

11. Odtłuszczamy płytkę paznokcia odtłuszczaczem.

 

12. Jeżeli jest zalecany to stosujemy primer.

 

13. Po wyschnięciu primera nakładamy żel przezroczysty od połowy paznokcia do

końca tipsa, następnie utwardzamy.

 

14. Nakładamy na końcówkę tipsa biały żel.

 

15. Czystym pędzelkiem przecieramy z jednego boku do drugiego tworząc linie

uśmiechu.

 

16. Utwardzamy biały żel.

 

17. Po utwardzeniu od macierza do białej końcówki nakładamy żel różowy i

utwardzamy.

 

18. Nakładamy „kluskę” na środku paznokcia, następnie rozprowadzamy ja wzdłuż

paznokcia.

 

19. Wkładamy dłoń do lampy.

 

20. Nakładamy na długość całego paznokcia cienka warstwę żelu przezroczystego i

utwardzamy.

 

21. Po utwardzeniu przemywamy płynem do przemywania masy żelowej.

 

22. Opiłowujemy paznokcie do uzyskania podanego kształtu i gładkości.

 

23. Oczyszczamy z pyłu i odtłuszczamy.

 

24. Nakładamy żel nawierzchniowy, utwardzamy a następnie przemywamy paznokcie.

 

25. Nakładamy na skórki oliwkę pielęgnacyjną.

 

 

 

 

 

 

O produktach które stosowałam do robienia tipsów _elowych:

Płyn Nsi Sanitize (ok. 25 zł)

Remover Manhattan (ok. 15 zł)

Tipsy mleczne Activ (ok. 22 zł/50 szt.)

Pilnik Christrio 100/180 (ok. 9 zł)

Wiping Solution (ok. 74 zł/250 ml)

Płyn odtłuszczajacy, przemywajacy mase _elowa.

Klej Activ (ok. 20 zł)

_el Christrio (ok. 90 zł/15 ml)

_el Ibd Xtreme White (ok. 115 zł/15 ml)

_el Christrio French Pink (ok. 90 zł)

Oliwka pielegnacyjna (ok. 36 zł)

_el nawierzchniowy Christrio Basic One Brush-On Gel (ok. 80 zł)

Narzedzia potrzebne/przydatne:

Kopytko (ok. 40 zł)

Lampa UV (ok. 250 zł)

Serwety na stolik ( ok. 12 zł)

Waciki bezpyłowe (ok. 12 zł/1000 szt.)

Gilotynka (ok. 36 zł)

Pedzelek (ok. 30 zł)

Pilnik szklany mały (ok. 14 zł)

* ceny moga ulec zmianie

** je_eli zapomniałam wspomniec o jakims produkcie prosze o k

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin