Łosoś marynowany w soku ananasowym.doc

(376 KB) Pobierz
Łosoś marynowany w soku ananasowym

Łosoś marynowany w soku ananasowym

Składniki, 2 porcje:

2 kawałki łososia, po około 150 g każdy
1/2 szklanki soku ananasowego
4 łyżki soku z cytryny
sól morska drobnoziarnista
2 łyżki suszonej i zmielonej kolendry
2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Łososia umyć, osuszyć i włożyć do woreczka razem z sokiem ananasowym i sokiem z cytryny. Woreczek zamknąć i zostawić w lodówce na 1 godzinę. Rozgrzać grill na średnią moc. Łososia wyjąć z soku, osuszyć, oprószyć solą morską i suszoną kolendrą wymieszaną z kminem rzymskim. Wysmarować oliwą z oliwek i grillować po 3 - 4 minuty z dwóch stron, aż do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia mięsa.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin