PIERS.doc

(21 KB) Pobierz
Opis przygotowania

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 45 min

Rozgrzej na patelni sos barbecue i dodaj do niego posiekany czosnek. Podsmażaj aż sie zarumieni. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paski i obtocz w mące kukurydzianej. Panierowane kawałki kurczaka kładź na patelni. Gdy kurczak będzie już podsmażony do całości wrzuć pokrojone na małe kawałeczki brokuły i 4 łyżki wody. Przykryj patelnie. Duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu - do momentu, aż brokuły nie będą miękkie. Na koniec zmieszaj 2 łyżki wody z łyżką mąki kukurydzianej i wlej na patelnię. Duś przez kolejne 5 min. Dodaj sól do smaku.

proponuję kurczaka jak w przepisie, gotowane brokuł i sos: kubełek jogurtu wyciśnięty czosnek i dwie łyżki przyprzwy prowansalskiej dosolic do smaku. Pycha

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin