Chrupiące kotlety wieprzowe.odt

(12 KB) Pobierz

 

 

Chrupiące kotlety wieprzowe

 

Składniki na 4 porcje:

 

4 sznycle wieprzowe po ok. 15 dkg

4 plasterki wędzonego boczku

20 dkg marchewki

15 dkg żółtego sera

1 białko

1 łyżka mąki

sól, pieprz

 

 

Sposób przyrzadzenia :

 

1. Lekko rozbić kotlety Marchewkę i ser żółty zetrzeć na grubej tarce.

2. Na silnie rozgrzanym tłuszczu krótko obsmażyć kotlety (po minutce na stronę), zdjąć z patelni posypać solą i pieprzem i z jednej strony oprószyć mąką

3. Utartą marchew wymieszać z białkiem i 3/4 żółtego sera, doprawić solą i pieprzem.

4. Kotlety ułożyć na blaszce oprószoną stroną do góry, rozłożyć masę serowo-marchewkową. Posypać resztą sera, przykryć plasterkami boczku. Piec około 15 min. w temperaturze 200 *

Zgłoś jeśli naruszono regulamin