Chrupiące kotlety wieprzowe
Składniki na 4 porcje:
4 sznycle wieprzowe po ok. 15 dkg
4 plasterki wędzonego boczku
20 dkg marchewki
15 dkg żółtego sera
1 białko
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Sposób przyrzadzenia :
1. Lekko rozbić kotlety Marchewkę i ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
2. Na silnie rozgrzanym tłuszczu krótko obsmażyć kotlety (po minutce na stronę), zdjąć z patelni posypać solą i pieprzem i z jednej strony oprószyć mąką
3. Utartą marchew wymieszać z białkiem i 3/4 żółtego sera, doprawić solą i pieprzem.
4. Kotlety ułożyć na blaszce oprószoną stroną do góry, rozłożyć masę serowo-marchewkową. Posypać resztą sera, przykryć plasterkami boczku. Piec około 15 min. w temperaturze 200 *
lew72