Baton musli.docx

(71 KB) Pobierz

Baton musli

 

Składniki:

·         1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (397 g)

·         250 g płatków owsianych (nie błyskawicznych)

·         75 g wiórków kokosowych

·         100 g suszonej żurawiny

·         125 g mieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam)

·         125 g niesolonych fistaszków

 

Mleko słodzone podgrzać lekko w garnuszku. W naczyniu wymieszać wszystkie pozostałe składniki, dolać ciepłego mleka, dobrze wymieszać.

Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na to wyłożyć przygotowaną mieszankę (nie wciskać mocno w dno, ani nie wciskać w ogóle - batony będa zbyt twarde), wyrównać.

Piec około 1 godziny w temperaturze 130ºC. Po około 15 minutach od wyjęcia pokroić na 16 batoników.

Smacznego :)

Batony śniadaniowe (breakfast bars)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin