Kwasówka wielkopolska.pdf

(28 KB) Pobierz
4243968 UNPDF
Kwasówka wielkopolska
Składniki
2 szklanki kwasu z kapusty kwaszonej, 50 dag kości wołowych, 25 dag włoszczyzny, 2
dag masła, 1 dag mąki, 2 dag suszonych grzybów, cukier, sól; 20 dag fasoli Jaś
Sposób przyrządzania
Obraną włoszczynę, kości wołowe oraz grzyby zalać sześcioma szklankami wody,
ugotować wywar, przecedzić, połączyć z kwasem z kapusty. Ugotowane grzyby pokroić
w paski, włożyć do wywaru. Dodać zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzoną częścią
ostudzonego wywaru. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z
ugotowaną wcześniej fasolą. 100 g - 65 kcal.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin