Kwasówka wielkopolska.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4243968 UNPDF
Kwasówka wielkopolska
Składniki
2 szklanki kwasu z kapusty kwaszonej, 50 dag kości wołowych, 25 dag włoszczyzny, 2
dag masła, 1 dag mąki, 2 dag suszonych grzybów, cukier, sól; 20 dag fasoli Jaś
Sposób przyrządzania
Obraną włoszczynę, kości wołowe oraz grzyby zalać sześcioma szklankami wody,
ugotować wywar, przecedzić, połączyć z kwasem z kapusty. Ugotowane grzyby pokroić
w paski, włożyć do wywaru. Dodać zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzoną częścią
ostudzonego wywaru. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z
ugotowaną wcześniej fasolą. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
hazelleyes86
Inne pliki z tego folderu:
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Flaczki na rosole.doc
(20 KB)
Flaki na inny sposób.jpg
(43 KB)
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Kapuśniak.JPG
(67 KB)
Inne foldery tego chomika:
██ PRZEPISY . . . ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(1)
★Gotowanie★
2011
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin