Zupa z Flandrii.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa z Flandrii

Zupa z Flandrii

 

Składniki:

25 dag wołowiny bez kości

mała główka czerwonej kapusty (lub pół główki dużej)

6 ziemniaków

2 kwaskowate jabłka

2 ząbki czosnku

łka masła

liść laurowy

cukier

l

pieprz

 

Na rozgrzanym maśle lekko podsmaż pokrojone w kostkę mięso i poszatkowaną kapustę, dodaj do nich liść laurowy i roztarty z solą czosnek. Przypraw pieprzem i cukrem do smaku. Następnie zalej 5 szklankami wrzącej wody. Gotuj 60-90 minut na małym ogniu, po czym włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jabłka. Gotuj jeszcze przez 30 minut.

 

Zupa powinna być dośćsta - w razie potrzeby trochęynu może odparować.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin