Zupa kalafiorowa po belwedersku.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa kalafiorowa po belwedersku

Zupa kalafiorowa po belwedersku

 

Składniki:

1 l Bulionu warzywnego WINIARY

pół litra mleka

60 dag kalafiorów

20 dag pieczarek

2 żółtka

2 płaskie łki mąki

zielenina

l

pieprz

sok z cytryny

uszcz do smażenia

 

Kalafior oczyść, opłucz i podziel na małe różyczki. Potem zalej bulionem warzywnym i ugotuj.

 

Pieczarki dokładnie umyj, opłucz, pokrój w paseczki, po czym usmaż i dodaj razem z wrzącym mlekiem do różyczek kalafiora. Wszystko razem chwilę pogotuj.

 

Teraz rozgrzej tłuszcz, wymieszaj go z mą (mąki nie rumień), połącz z zupą i zagotuj. Wymieszaj z posiekaną zieleniną i żółtkami, na koniec dopraw do smaku również sokiem z cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin