Składniki:- 1,5 kg schabu bez kości - 2 ząbki czosnku- sok z 1 cytryny i pomarańczy - po łyżce skórki otartej z cytryny i pomarańczy - puszka ananasa w plastrach - łyżeczka cukru - łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki masła - tłuszcz do formy - sól - pieprz
Sposób wykonania: 1. Na marynatę czosnek utrzyj z łyżeczką soli, skórką z cytrusów, pieprzem i 2 łyżkami soku ananasowego, natrzyj mięso, odstaw na 4 godz.2. Do natłuszczonej formy włóż mięso, polej masłem, zrumień w temp. 230 st. C, polej kilkoma łyżkami soku, piecz 80 min w temp. 90 st. C. 3. Zagotuj soki z cukrem, dodaj rozprowadzoną wodą mąkę, zagotuj, polej mięso, obłóż ananasem.
hazelleyes86