POTRAWKA Z WIEPRZOWINĄ.docx

(11 KB) Pobierz

POTRAWKA Z WIEPRZOWINĄ

SKŁ:

·       50 dag pomidorow

·       3 sznycle wieprzowe

·       Majeranek

·       10 dag sera żótego

·       2 średnie cebule

·       4 łyżki oleju

·       Sól, pieprz, vegeta

 

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy  na 1 łyzce oleju. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy, usówamy nasionka a miąższ kroimy. Cebulę drobno siekamy i + do mięsa. Zalewamy wszystko wodą (ok. 180-200 ml)i wsypujemy przyprawy do smaku.  Gotujemy ok. 10 minut.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Najpierw na tależ wykładamy mięso, na nie warzywa a na koniec sypiemy na gorące danie ser.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin